home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
A magyarkanizsai zeneiskola belső felújítása
2024.09.05.
LXXIX.. évf. 36. szám
A magyarkanizsai zeneiskola belső felújítása

Ótott Róbert, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi titkár, szeptember 4-én a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskolába látogatott, ahol Atyimcsev Judittal, az intézmény igazgatójával és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármesterrel megtekintette az épületen folyó munkálatokat, amelyet a Tartományi oktatási tikárság és a magyarkanizsai önkormányzat támogatott, mintegy 7,2 millió dinár értékben. 

Atyimcsev Judit elmondta, az idei évben a tartományi titkárságtól 5 millió 850 ezer dinárt kaptak, amit az épület felújításának első fázisára fordítottak. Elvégzik a még felújításra váró tantermek betonozását, a zeneiskola belső terének a teljes csempézését, új vizes gócok kialakítását, a vízvezeték teljes cseréjét, a belső nyílászárók cseréjét és felújítását, a tantermek átjárhatóságának a megszüntetését – minden tanterem saját ajtót kapott, a belső falak festését. Az önkormányzat támogatásával 1,3 millió dinárból a vizes gócoknál kialakították az ablakokat. A gázvezeték részleges áthelyezése is megtörtént, az elektromos vezetékek installálása szükség szerint, valamint a falak festése a munkálatok után.


Németh Ernő felvétele

Fejsztámer Róbert polgármester hangsúlyozta, a zeneiskola központi épülete Magyarkanizsán van, de az intézmény a község mind a 13 településén igyekszik kifejteni a tevékenységét.

–Az önkormányzat természetesen mindig igyekszik biztosítani azt az önrészszükségletet, ami ebben az esetben majdnem 20 százalékos pénzügyi támogatás volt, és így a teljes projektet meg lehet valósítani. Bízom benne, hogy később újabb pályázatokkal és támogatással kívülről is megújulhat a zeneiskola épülete.   

A 2024-es évben az oktatási titkárság 186 millió dináros keretösszeggel írt ki támogatásokat oktatási intézményeknek – emelte ki Ótott Róbert, tartományi oktatási titkár. Hozzátette, ennek köszönhetően az idén 34 intézmény kapott felújítási munkálatokra eszközöket, közöttük a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola is.

–A következő években is tervezünk pályázatokat felújítási munkálatokra, de lesznek más jellegű pályázatok is. Például a hét végéig szeretnénk a középiskolások biztonságát szolgáló eszközbeszerzéses pályázatunkat megjelentetni. 60 millió dinár keretösszegben. A középiskoláink kamerarendszerekre pályázhatnak – jelentette be Magyarkanizsán Ótott Róbert.

Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..